Home
Nieuws
Kracht & Conditie
Sportspecifiek
Personal training
Voeding
Media
Fotoalbum
Forum
Agenda
Contact
Gastenboek

Strength & Conditioning

 

Uitgekeken op ellelange hardloop sessies.? Geen motivatie meer om wederom statisch zware gewichten te tillen? Mooi! Misschien is dit dan juist dat gene wat u miste in uw reguliere trainings regime!

 

 


Laat ik beginnen met het uitleggen van het strength & conditioning principe

 

Interval training op een hoge intensiteit, om de hartslag te verhogen en tevens de spierkracht te vergroten. Hierbij richten wij ons zoveel mogelijk op het kracht/uithoudingsvermogen van de spieren. Denk hierbij niet aan duursport activiteiten als hardlopen of aan lange en saaie sessies op machines maar bijvoorbeeld aan plyometrische oefeningen. Deze oefeningen zijn normaal gesproken gericht op het verhogen van de explosiviteit maar je kunt deze oefeningen ook gebruiken als onderdeel van strength & conditioning training om de hartslag te verhogen en de spierkracht te vergroten. Daarnaast kun je ook krachttraining gebruiken als onderdeel van strength & conditioning training. Materialen als kettlebells, dumbbells, halters, medicine ballen en battling ropes zijn uitermate geschikt om de hartslag te verhogen en hierbij train je ook gelijk het kracht/uithoudingsvermogen van de spieren.

 

 

 

Is dit iets voor mij?

Goede vraag!

Aan uw instap niveau ten aanzien van onze trainingen zit geen vereisten. Een gezonde dosis motvatie en enthousiasme is genoeg om deel te nemen aan de training.

De filosofie:

Laten we als voorbeeld een vechtsporter nemen.

Deze sporters zijn behalve atletisch,  ook krachtig, snel, explosief en wendbaar. Dit heeft absoluut met de training te maken.

Een vechter  besteed uiteraard aandacht aan krachttraining om sterker te worden maar daarnaast zijn er meerdere onderdelen waar je aandacht aan moet besteden en juist deze combinatie zorgt voor power en functionaliteit !

Krachttraining, oefeningen gericht op explosiviteit en snelheid, oefeningen voor mobiliteit en flexibiliteit, core strength training voor de rompspieren, strength & conditioning training en uiteraard rust en herstel zijn de elementen die je moet combineren om resultaat te behalen.

Wij zijn er van overuigt dat wij u kunnen begeleiden, motiveren en plezier kunnen laten beleven. de weg naar een fit,sterk en functioneel lijf start hier..


 

 

 

 

 

 

 

 

Warrior Strength&Conditioning | Rotterdam | Spijkenisse | Den-Haag | Utrecht  | info@warrior-sc.nl | Facebook.com/warrior010 | KvK nr: 56546181